Privacy Wetgeving (AVG)

Beste leden,

Ook wij als vereniging zijn bezig met het organiseren van de goede verwerking van de nieuwe privacy wetgeving; Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) . En daarover informeren we jullie onder andere via dit artikel.

Wat moest er gebeuren bij VVH ?

We hebben de gegevens in kaart gebracht die we van jullie hebben, het gaat hierbij om persoonsgegevens welke we gebruiken om je in te schrijven, je bij de NEVOBO aan te melden, maar ook gegevens om inschrijvingen voor toernooien of activiteiten te kunnen doen. Daarnaast gebruiken we fotomateriaal van jullie op de website en social media.

Ook hebben we onze processen die we gebruiken, beschreven om te kunnen voldoen aan de AVG. Verder is het nu officieel mogelijk om je eigen gegevens op te vragen omdat het in deze wet is geregeld dat je inzage hebt en mogelijkheid geboden moet worden om het te veranderen.

We zijn klaar voor de AVG

Het werk is grotendeels klaar en we zijn geen bijzondere processen of gegevens tegen gekomen waarvoor we speciale dingen voor moesten doen. Denk aan bijvoorbeeld het verwerken van een BSN ( Burger Service Nummer ) want die hebben we niet en hebben we niet nodig. Verder zijn alle gegevens standaard zoals Naam Adres Woonplaats, je bankrekeningnummer en het lidnummer van de NEVOBO. De laatste stap in dit proces is jullie te informeren.

Wat nog te doen

Voor onze leden die jonger zijn dan 16 jaar zullen we expliciet aan de ouders/verzorgers gaan vragen of we beeldmateriaal mogen gebruiken op de website en social media. Voor alle anderen is het ook mogelijk aan te geven om beeldmateriaal wat wordt gemaakt, bijvoorbeeld tijdens wedstrijden en toernooien, niet te mogen publiceren. Een mailtje naar het secretariaat is voldoende en dan houden we er rekening mee.

Informatie

Jullie informeren doen we via deze mail en een artikel en de privacy verklaring op de website van de vereniging HIER. Opgenomen is de volledige verklaring van het gebruik van data en ook dat we bijvoorbeeld geen gegevens delen met anderen zoals bijvoorbeeld sponsoren of adverteerders.

Op de Algemene Leden Vergadering in september komt er een voorlichting en kun je meer vragen stellen.

Wat moeten jullie doen ?

Ja, een beetje vreemd maar er wordt ook wat van jullie verwacht. Dit is alleen van belang als je al eerder persoonsgegevens heb gekregen over onze leden, om bijvoorbeeld een activiteit te organiseren of op basis van -vertrouwen- een mail-lijst te maken.
Elke vorm van persoonsgegevens die je hebt, MOET je weggooien ! De wet vereist nl. dat je toestemming hebt om de gegevens te bewaren. Wij als vereniging hebben dat omdat wij de procesbeschrijvingen hebben en hoe we er aan zijn gekomen met een geheimhoudingsverklaring. We vertrouwen er dan ook op dat de gegevens worden weggooid. Als deze gegevens bijvoorbeeld worden gestolen (gehacked) en worden gebruikt door derden, nemen wij als bestuur hierover geen verantwoordelijkheid. Gewoon even weggooien dus. Mocht je gegevens nodig hebben, neem dan even contact op met het bestuur hoe je dat moet doen.

Heb je nog vragen ?

Heb je nu nog vragen en wil je niet wachten tot de Algemene Leden Vergadering, stuur dan je vraag  naar het bestuur via secretariaat@primadonnakaashuizen.nl

 

 

Geplaatst in vereniging.