Vertrouwenscontact persoon

In 2015 heeft het bestuur besloten dat zij graag een vertrouwenscontactpersoon (VCP) willen binnen de vereniging. Het bestuur heeft hiervoor Silvia Schulte benaderd. Kort geleden heeft zij de cursus voor vertrouwenscontactpersoon van het NOC*NSF afgerond en vanaf dit seizoen gaat zij bij de vereniging aan de slag.

Een VCP is een aanspreekpunt voor de leden bij grensoverschrijdend gedrag. Hierbij kun je denken aan: pesten, discriminatie, bedreigingen, mishandeling, seksuele intimidatie maar ook als je een niet pluis gevoel hebt bij dingen die je om je heen ziet gebeuren.

Een gesprek met het vertrouwenscontactpersoon is in principe altijd vertrouwelijk en je kunt je melding anoniem doen. Het VCP is wel verplicht de melding te rapporteren naar het bestuur. Deze melding gebeurt anoniem als je dat wilt en het bestuur van de vereniging besluit wat er mee moet gebeuren. In sommige situaties kan het nodig zijn om de vertrouwelijkheid van de melding op te heffen, bijvoorbeeld als een strafbaar feit is gepleegd. Ook in deze situatie kun je rekenen op ondersteuning van de VCP.

Als je je verhaal kwijt wilt  dan kan je Silvia Schulte op de volgende manieren bereiken:
E-mail: vvhuizenvcp@gmail.com
Telefoon: 06-10 43 78 45

Als je de melding bij iemand wilt doen die niet aan onze vereniging verbonden is dan kan je contact opnemen met Wilma Stortelers. Zij is VCP van Volleybalvereniging Keizer-Otto Trivolley in Bussum.

Wilma Stortelers kan je op de volgende wijze bereiken:
E-mail: wilma.stortelers@gmail.com
Telefoon: 06-27 16 27 52

Je kan ook terecht bij het landelijke meldpunt van het NOC*NSF

Telefoon: 0900-2025590
E-mail: hulplijn@nocnsf.nl

Het landelijke meldpunt van NOC*NSF is dag en nacht bereikbaar, ook tijdens weekend en feestdagen.

Wil je meer weten over dit onderwerp bekijk dan het protocol sociaal veilige sportomgeving ten behoeve van grensoverschrijdend gedrag.