Heren recreanten

Sporten is goed voor iedereen……..Kies je voor een leuke sport, waarbij al je spieren geoefend dienen te worden, dan kan je met volleyballen een heel eind op weg komen. Conditie, behendigheid, techniek, balvaardigheid en sprong- en slagkracht zijn enige elementen van het spelletje die bij ons in het team uitvoerig geoefend worden.

Training en competitie

De volleybalgroep Heren Recreanten traint op de woensdagavond in sporthal De Meent in Huizen. In het seizoen 2019-2020 is de trainingstijd van 19.30-21.00 uur. De trainingstijden kunnen per seizoen afwijken, de trainingsavond in principe niet. De groep wordt getraind door Kees van der Dussen. We hebben ons ingeschreven voor de regionale recreantencompetitie (periode oktober-april) met twee teams, tijdens de trainingen wordt met de teamsamenstelling rekening gehouden. De inschrijving betekent dat we eens in de drie/vier weken onze krachten meten in een onderlinge competitie met de recreantenteams van Huizen, Allvo, OSO, VIF, Baldadig en Spetters. De competitiewedstrijden worden over het algemeen op vrijdagavond gespeeld in Almere of Kortenhoef. Om dit in de praktijk ook waar te kunnen maken (competitiespelen met twee teams) streven we naar een groepsgrootte van 16 mannen. Omdat we de beschikking hebben over één trainingsveld is 16 man tevens onze maximale bezetting. Sinds 2007 houden wij onze conditie op peil in de zomermaanden met beachvolleybalpartijtjes op een strandje aan het Gooimeer.

De Heren Recreanten spelen reeds geruime tijd met elkaar samen en is inmiddels gegroeid tot een vrij constante groep. Dit betekent echter niet dat er geen ruimte is voor interne doorstroming of instroming van nieuwe leden. Wanneer je geïnteresseerd bent in het spelletje ben je welkom je op een trainingsavond eens te komen oriënteren en te bekijken of het niveau en de sfeer in de groep past bij de wijze waarop jij de sport beleefd. In overleg met de trainer en mogelijk na het bijwonen van een aantal trainingsavonden besluit je vervolgens of deze groep bij jou past!

Sociaal en maatschappelijk

Behalve de trainingsavonden en de competitierondes is de Heren Recreantengroep tevens actief op sociaal en maatschappelijk gebied. Op sociaal gebied doen we jaarlijks aan teambuilding door een “weekend-er-op-uit” te organiseren. Meestal is dit het tweede weekend van september. We hebben o.a. weekenden georganiseerd in Frankrijk, België en op verschillende locaties in ons eigen Nederland. We zijn met deze weekenden gestart op vrijwillige basis, maar door het succes van dit evenement, wordt het tweede weekend van september sinds 2009 door alle heren afgeblokt in de agenda’s! Ook op maatschappelijk gebied willen we regelmatig onze bijdrage leveren. Sinds 2005 organiseren we regelmatig een dagje uit voor cliënten van stichting Abrona, een organisatie voor begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking in Huis ter Heide. Dit “maatschappelijk ondernemen” is inmiddels een traditie geworden: het is geweldig om te zien wat een dagje op stap met deze bijzondere mensen met hen (en met ons) doet. Onze activiteiten tot nu toe waren: een bezoek aan de Dierentuin in Amersfoort (in 2005, 2010 én in 2016), een boottocht op het Naardermeer (2007), bloemenplukken op de Keukenhof (2008), dagje Amsterdam (2015) en naar het Dolfinarium (2017). Wij ervaren dat het organiseren en uitvoeren van dergelijke activiteiten, behalve veel voldoening en plezier, ook op het gebied van teambuilding veel oplevert.Behalve de sport zijn ontmoeting en gezelligheid belangrijke waarden binnen de groep Heren Recreanten. Vanuit een ongedwongen sfeer en respect voor elkaar willen we met elkaar omgaan. De relatie is minstens zo belangrijk als het spelletje zelf! Dat merk je tijdens de training, de competitiewedstrijden en zeker ook in het samenzijn na afloop. De (echte) liefhebber sluit menig volleybalavondje pas tegen het nachtelijk uur af. Gezelligheid kent geen tijd en we gaan uit van teamspirit IN en BUITEN het veld.

Volleybal is top en het kan allemaal bij de Volleybal Vereniging Huizen.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met het secretariaat