Jongens C en Jongens CMV-6 naar NGJK

Aanstaande zaterdag staat het laatste volleybalevenement op het programma: de Nederlandse Gesloten Jeugd Kampioenschappen, oftewel het NGJK. De kampioenen van de topklasses van de Regio Noord, Oost, Zuid en West gaan met z’n vieren (bij de CMV met z’n achten) de sportieve strijd aan om te kijken wie zich de beste jeugdploeg van Nederland in de desbetreffende leeftijdscategorie mag noemen. Het kampioenschap wordt gespeeld in de immense sporthal Indoor Sportcentrum in Eindhoven.

Net als op het NOJK en bij de bekerfinales is Prima Donna Kaas Huizen ook op het NGJK weer goed vertegenwoordigd. Zowel de Jongens C1 als de Jongens CMV-6 ploeg hebben zich als de kampioenen van de Regio West zich weten te kwalificeren.

Jongens C1, onder leiding van de coaches André van Tol en Hans de Zwart, staat voor de 4e keer in 5 jaar op het NGJK. De voorgaande 3 edities gingen in de finales verloren, dus de ploeg is tot op het bot gemotiveerd om de beker mee naar Huizen te nemen. Jongens C1 speelt tegen Seesing Personeel Orion uit Doetinchem, Sudosa Desto uit Assen en Next Volley uit Dordrecht. De CMV-6 ploeg was afgelopen seizoen ongenaakbaar in de Regio West. Niet één keer werd er verloren. De coaches Marco Barneveld en Evelyn van Rooijen gaan hun mannen prepareren voor wie weet een leuk en wie weet succesvol Nederlands Kampioenschap. De tegenstanders van de CMV-6 ploeg zijn Hovoc uit Horst, Webton uit Hengelo en Covos uit Easterain.

De eerste wedstrijden beginnen om 09.45 uur, de finalewedstrijden staan om 18.00 uur ingepland. Uiteraard hopen beide ploegen dat er veel supporters naar Eindhoven komen om aan te komen moedigen.

Geplaatst in jeugd.