Prima Donna Kaas Huizen Jongens C: 3e van Nederland !!

Het was een zwaar traject maar alle inzet is het waard geweest: Prima Donna Kaas Huizen Jongens C is op de 3e plaats op het NOJK geëindigd. Jongens C begon het toernooi met een 0-2 nederlaag tegen de uiteindelijke kampioen Sliedrecht Sport. De tweede wedstrijd was dan ook meteen een belangrijke wedstrijd: ‘de dood of de gladiolen’. Seesing Personeel Orion was de tegenstander, winnaar de halve finale ronde. De 1e set stond Jongens C continue achter maar sloeg aan het eind met 26-24 toe. In de 2e set was het hek van de dam en was het team, goed op sleeptouw genomen door aanvoerder Marijn, genadeloos toe. Door de 2-0 overwinning was een gelijkspel tegen Twente’05 genoeg. In de 1e set liet Huizen meteen zien dat er niets voor Twente’05 te halen was: 25-20. De halve finales waren gehaald! De 2e set wisselde coach André de nodige spelers uit om wat rust te gunnen. Maar ook de nieuwe teamsamenstelling was te sterk voor Twente’05: 27-25 voor Huizen.

In de halve finale was Alterno de tegenstander. Op het Alternotoernooi werd het 1-1. Nu was Alterno aanmerkelijk sterker. Hoe goed Jongens C zijn best ook deed, Alterno was net een maatje te groot: 21-25 en 13-25. De teleurstelling was groot. De coaches André & Hans kregen zowaar de spelers weer op de been voor de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Jongens C liet in de 1e set tegenstander Dynamo Apeldoorn alle hoeken van het veld zien (25-12). In de 2e set tapte Dynamo uit een ander vaatje. Huizen kwam goed terug maar verloor toch nipt met 25-23. In de beslissende set kwam Huizen direct goed uit de startblokken. De aanvallers van Dynamo raakte gefrustreerd van het goede spel van Huizen en sloegen alle ballen in het blok of uit. Jongens C won met een duidelijke 15-5 en mocht de 3e plaatst dik verdiend in ontvangst nemen.

Jongens A zal in een loodzware poule. Het deed wat het binnen de mogelijkheden lag maar verloor wel drie keer met 2-0 zodat de gedeelde 7e plaats de eindstand was. Jongens B had heel veel pech. Midaanvaller Sjoerd viel afgelopen week geblesseerd uit in een bekerwedstrijd en Hugo lag ziek op bed. De eerste wedstrijd werd met 0-2 verloren van de uiteindelijke kampioen Taurus. Na een 1-1 tegen Sudosa Desto moet er met 2-0 gewonnen worden van Sliedrecht Sport. Jongens B begon goed met 25-19 winst in de 1e set. De 2e set ging lang gelijk op maar Sliedrecht trok aan het langste eind met 18-25. Jongens B was daarmee uitgeschakeld en werd gedeeld vijfde.

De jongste telgen van de club, het CMV Jongens team, begon het toernooi goed met een 1-1 tegen VVH uit Harderwijk. De 2e wedstrijd was tegen Avior uit Deventer. Huizen verloor de 1e set met 17-25, maar wist in de 2e set goed terug te komen. Door een dwaling van de teller en vervolgens de scheidsrechter door een verkeerd opgeschreven opstelling, was er zoveel commotie dat de spelers hier van de leg raakte en de set met 17-25 verloren. Het verloop van de wedstrijd had zoveel impact op het team dat ook de 3e en laatste wedstrijd met 0-2 werd verloren van Volley Tilburg. De 4e plaats in de poule leverde een gedeelde 7e plaats in de eindrangschikking op.

Na een enerverende dag kon de balans op worden gemaakt: een derde plaats, een gedeelde 5e en twee gedeelde 7e plaats. Prima Donna Kaas Huizen spreekt weer een woordje mee in volleyballend Nederland !
Onderstaand de vier teams in hun speciale NOJK finale-dag shirt, beschikbaar gesteld door Langterm Risicobeheer uit Hilversum.