PDK Huizen Dames 1 over de grens

Vrijdag 21 december was het zover. Half 10 verzamelen bij de PDK Arena voor onze trip naar Luxemburg! De ochtend begon voor een paar van onze stafleden al vroeg. Twee busjes, gesponsord door Fred Janssen, werden opgehaald door Ali en Hans. Ondertussen haalde Mireille een lekkere versnapering, de welbekende wikkelkoek, bij Bakkerij Kruimer. We verdeelden ons over de busjes en gingen op weg naar ons teamgenootje Carla, die voor deze ene keer bij de tegenstander zou horen. Na een flitsende start van team Hans en een inhaalslag van team Ali, reden we weer samen bij de grens met België. Team Hans vond een tripje Luxemburg niet genoeg en hebben nog wat cultuur gesnoven in Luik. Team Ali was inmiddels bij het hostel aangekomen en hebben in Esch-sur-Alzette de omgeving een beetje verkend. Eenmaal uitgepakt en gedaan was het tijd voor het diner. Direct daarna volgde onze eerste training. Het net stond strak gespannen, de ballenkarren en het water stonden ook al klaar. Perfect geregeld door team Luxemburg! De reis zat in het begin nog in de benen, maar na verloop van tijd werd er een goed niveau neergezet. Op naar het YouthHostel om de bedden uit te testen.

De volgende ochtend stonden we om 8 uur klaar voor het ontbijt. Er stond een tripje naar Luxemburg stad gepland. Hier hebben we, na een avontuur van beide auto’s in de parkeergarage, heerlijk over de kerstmarkt geslenterd, geshopt in de P.C. Hooftstraat van Luxemburg-stad, nog wat kerstcadeaus gescoord en een drankje gedaan. Rond het middaguur reden we terug naar het hostel, waar Angelique inmiddels ook was aangekomen met de ouders van Marleen! Na een 3-GANGEN LUNCH was het tijd om even te rusten, filmpjes te kijken of lekker te schommelen in het park. Vervolgens weer naar de sporthal om te trainen en ons klaar te maken voor de wedstrijd. Tussendoor nog even heen &weer naar het hostel voor een lekker bord patat.

De wedstrijd begon om 20.00, de ouders van Marleen waren er als trouwe supporters als eerste. Daarna druppelde er wat Luxemburgse supporters binnen en ook de ouders van Lizzy als trouwe fans. Het fluitsignaal klonk en we konden beginnen! Maar eerst nog even handen schudden en een heerlijke Prima Donna kaas tas met inhoud, meegekregen van Jan Kos, uitdelen aan de speelsters en staf van Luxemburg. De eerste set wonnen we nipt, waarna we de tweede en derde set verloren. Zoals wel vaker in het seizoen moesten we een 2-1 achterstand zien om te buigen. Dit lukte overdonderd in de vierde set. En zo speelden we opnieuw een vijfde. Hierbij trokken we aan het langste eind en hadden we na 2uur en 15minuten onze eerste internationale overwinning op onze naam staan! Nog een foto, wat uitzweten, een heerlijke wikkelkoek van bakkerij Kruimer en douchen en terug naar het Hostel om lekker in ons bedje te duiken.

Zondagochtend werden we om iets voor 9.00 bij het ontbijt verwacht. Na het opruimen van de kamers, inpakken of proppen van de tassen, uitchecken. Maar de dag zat er nog niet op. Eerst nog even video kijken en een luchtje scheppen in Esch. Hierna weer een lunch en op naar de sporthal, waar Famke ook aan zou sluiten bij het team. Compleet! Tijd voor een goede pot en met heel veel zin om het beter te doen dan gisteren gingen we om half 2 van start! Niet helemaal zonder slag of stoot, er was lekkage op het speelveld. Dit zorgde voor wat water in de nek van PDK speelsters maar bovenal een onveilige situatie. Gelukkig was er nog een ander veld beschikbaar en vervolgden we hier onze warming-up. Credits voor de flexibiliteit van de scheidsrechters en stafleden, maar zeker ook het publiek! Iedereen hielp een handje mee en zo konden we toch nog op tijd beginnen op een knus veldje. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten we zien dat we erop gebrand waren te winnen. Het werd nog spannend aan het einde van de set, maar we hielden het hoofd koel. In de tweede set gingen we hiermee door en konden we een 2-0 voorsprong op het scorebord zetten. Zou het dan toch een keer lukken?!!
Het antwoord is kort: JAAAAAAA! De eerste 3-0 winst van het seizoen was binnen en werd met heel veel blijdschap gevierd. Ook al is winnen we hier geen punten mee voor de stand in de competitie, we hebben onszelf beloond voor het harde werken van de afgelopen maanden en kunnen er vertrouwen uit putten. Vooral ook erg fijn is dat we dit echt met zijn allen gedaan hebben! Alle speelsters, inclusief onze fysiotherapeute, hebben hieraan bijgedragen!!

Na een snelle, flitsende terugrit kunnen we de komende weken heerlijk nagenieten van dit weekend. We willen alle sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van deze trip, Carla en team Luxemburg voor de uitnodiging en goede zorgen!! Staf, jullie natuurlijk ook bedankt voor de strakke planning en het veilig heen&weer brengen van ons team! (Al zullen er hier en daar nog wel wat discussies zijn wie nu de beste chauffeur is)

Wij zien iedereen graag op 12 januari bij onze eerstvolgende competitiewedstrijd!

Liefs,
Prima Donna Kaas dames 1

Geplaatst in dames1.