Lucas Kruijmer Trofee voor Jan & Petra en Hans & Karin

 
Eindelijk mocht en kon het weer: de uitreiking van de Lucas Kruijmer Trofee aan de Vrijwilliger van het Jaar, als vanouds tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie. Dertien namen staan al op de Trofee gegraveerd: Lucas Kruijmer, Raymond Tahalele, Gerda van Wingerden, André van Tol, Angela Teeuwissen & Annemarie Hagedoorn, Wim Rijnsent, Jonathan Rebel, Arno Koster, Marc Kos, Esther van Olphen, Peter Dikhoff, Marieke van Beek en Frits & Mireille Bleeker.

Normaliter is Lucas niet lang van stof maar dit keer probeerde Lucas drie gemiste edities in 1x in te halen, met het enthousiasme zoals wij dat van hem kennen. In de aanloop naar het bekend maken van de winnaar van deze editie, werden zijn woorden onderbouwd met een filmpje van een wedstrijd van het Heren 1 team uit de jaren 70, toen nog in Sporthal De Bunt. Hoe langer het filmpje duurde, hoe enthousiaster Lucas werd. Zelfs zijn vrouw had daar geen invloed op! Uiteindelijk kon Lucas de winnaar bekend maken: Jan & Petra Kos. De verdiensten van Jan voor de club (en de stichting) zijn alom bekend. Op de achtergrond werd Petra in de slipstream meegenomen. Niet alleen is zij dè vrouw (die op een gegeven moment maar een volleybal op zijn slaapplek neerlegde vanwege zijn vele afwezigheid) achter dè man, maar stond ze ook altijd klaar voor allerlei vrijwilligerswerkzaamheden, waar het kledingbeheer wel de langste functie was. De namen van Jan & Petra passen dan ook prima in het rijtje illustere eerdere winnaars.

Maar daarmee waren we er nog niet. Het feest in de Prima Donna Kaas Arena was nog niet opgestart of Lucas nam opnieuw de microfoon in handen. Door corona waren er een aantal Lucas Kruijmer Trofee uitreikingen in het water gevallen. Dus nam Lucas de mogelijkheid om de Trofee voor de 2e keer op 1 dag uit te reiken. En dat waren: Hans en Karin Roest. Al jarenlang runnen zij, samen met de andere bartijgers, de bar. Vele, vele uren zijn hier mee gemoeid. Tijdens coronatijd verbouwde Hans zelfs de halve kantine. Daarnaast is Hans nog actief als regioscheidsrechter, coacht en traint hij Dames 3 en slaat zelf nog een balletje bij Heren 5. Dat alles veelal onder toeziend oog van Karin die dan voor de verandering een bardienst doet. Kortom, twee rasechte vrijwilligers die deze Trofee absoluut verdiend hebben!

Geplaatst in vereniging.