Hugo van Garderen keert terug bij Prima Donna Kaas Huizen

Prima Donna Kaas Huizen heeft met Hugo van Garderen overeenstemming bereikt over de terugkeer naar de Huizer Volleybalvereniging. De 27-jarige spelverdeler speelde afgelopen seizoen bij Simplex/SSS in Barneveld.

Hugo van Garderen begon zijn volleybal carrière bij Allvo in Almere. Op jonge leeftijd maakte hij de stap naar Prima Donna Kaas Huizen alwaar hij van 2011 tot 2015 in actie kwam. In 2015 vertrok Hugo een jaar naar de USA waar hij voor Mount Olive Volleyball uitkwam. Via Alterno (2016-2017) en stadgenoot Draisma Dynamo Apeldoorn (2017-2018) kwam Hugo van Garderen in 2018 bij Simplex/SSS terecht.  Na 6 mooie seizoenen neemt Hugo van Garderen afscheid van de groen-zwarte club uit Barneveld.

Hugo van Garderen: “Prima Donna Kaas Huizen biedt mij de mogelijkheid om verder te bouwen aan mijn professionele volleybalcarrière, in combinatie met mijn werk als mechanical engineer. Daar kijk ik erg naar uit.  In mijn jeugdperiode bij PDK Huizen ben ik opgeleid door uitstekende trainers, iets waarvoor ik PDK Huizen nog altijd dankbaar voor ben. Ik heb deze bagage in mijn loopbaan als volleyballer meegenomen en heb daar veel profijt van gehad. Nu kan ik een gunst terug doen. De 9 jaar na PDK Huizen hebben mij veel geleerd en ik hoop de ambities van PDK Huizen hiermee te ondersteunen. Samen met Mats Bleeker kom ik terug en gaan we voor wat spektakel zorgen! 

Simplex/SSS heb ik mijn hart gesloten, de afgelopen 6 jaar heb ik bij Simplex/SSS de transitie gemaakt van een enthousiaste jongen naar een gedreven volwassene. SSS, Olaf en zijn familie, de Green Army en alle vrijwilligers ben ik voor altijd dankbaar voor deze fantastische periode.”

Voorzitter van de Stichting Prima Donna Kaas Topvolleybal Jan Kos: “Wij zijn natuurlijk trots dat Hugo na Mats, in het kader van het ‘Back to the Roots-plan’ ook op het oude nest terug keert. Wij hebben heel veel opgeleide talenten onze club zien verlaten en hopen dan altijd dat deze spelers en speelsters ooit weer terugkomen. Met Hugo geven wij invulling aan de vacante positie van spelverdeler. Na het aanstellen van Arno van Solkema en de terugkeer van Mats Bleeker en Hugo van Garderen zet Prima Donna Kaas Huizen een belangrijke stap in de samenstelling van de vernieuwde selectie voor het komende volleybalseizoen!”

Geplaatst in heren1, vereniging.