CMV-6 Jongens Regiokampioen

Afgelopen zaterdag beleefde Volleybalvereniging Prima Donna Kaas Huizen weer een unicum. Er deden namelijk maar liefst twee teams vertegenwoordigd op de Regionale Kampioenschappen Regio West voor CMV-niveau 6 teams. De meisjes waren kampioen geworden in de speelkern Amersfoort en de jongens in de speelkern Amersfoort. Elf speelkernen hadden hun kampioen afgevaardigd naar Heerhugowaard. Niet alleen was de inzet de eventueel te behalen titel, de beste twee ploegen plaatsten zich tevens voor de Nederlandse Gesloten Jeugdkampioenschappen die op 2 juni in Eindhoven worden gehouden.

De meisjes hadden vreselijk zwaar geloot. Hoe goed zij ook hun best deden, de tegenstanders waren op alle fronten net wat beter. Twee tegenstanders uit de poule haalden de laatste drie van het toernooi. Uiteindelijk wisten de meisjes toch een wedstrijd in het vervolgprogramma te winnen en konden zij met opgeheven hoofd en een ervaring rijker terug naar huis keren.

De jongens denderden door hun poulewedstrijden heen. Geen enkele tegenstander wist de Huizer ploeg het moeilijk te maken. Ook de tussenronde werd met overmacht gewonnen. Door die overwinning bereikten de jongens de laatste 3 van het toernooi. De eerste wedstrijd in de finalepoule was tegen Dinto en dat was een taaie tegenstander. Op karakter wist Huizen de eerste set met 25-23 te winnen en daarmee werd de tegenstand gebroken en ging ook de 2e set naar Huizen toe. De tweede wedstrijd was tegen Simokos maar deze tegenstander bood beduidend minder tegenstand. De jongens van Huizen wonnen met 2-0, werden daarmee Regionaal Kampioen en mogen, samen met de dames van Dinto, op 2 juni in Eindhoven de strijd aangaan met de kampioenen van de Regio’s Noord, Oost en Zuid.

 

Geplaatst in jeugd, mini.