Winst Heren 1, verlies Dames 1, Meisjes B1 op weg naar kampioenschap

Het was weer een vol programma afgelopen weekend. Heren 1 speelde een uitwedstrijd tegen hekkensluiter CSV in Zwolle. De titelkandidaat maakte zijn faam waar en won in Zwolle met 0-4. Voor dames 1 stond de uiterst belangrijke wedstrijd in Amsterdam tegen US op het programma. Mede dankzij een ijzersterke 1e en 4e set mocht het aantreden voor een 5e set, maar die ging jammerlijk verloren (zie ook onderstaand wedstrijdverslag). Heren 3 dendert ondertussen door naar de titel in de Promotieklasse. SVU was kansloos tegen Heren 3: een dikke 0-4 overwinning.

Bij de jeugd zijn er nog tal van teams met kansen op een kampioenschap. Twee jeugdteams hebben dit seizoen nog niet verloren: Meisjes B1 en Jongens C1. Meisjes B1 won weer eens met 4-0 en het is niet of Meisjes B1 kampioen wordt, maar wanneer. Jongens C1 boekte een moeizame 3-1 overwinning op MOVE JC1, dat overigens meer uit meisjes bestond dan uit jongens. Jongens C1 heeft het kampioenschap niet in eigen hand en zal over 14 dagen tegen koploper Madjoe flink aan de bak moeten.

Titelkandidaat Jongens A1 speelde de kraker tegen de eeuwige rivaal Inter Rijswijk. Het werd, zoals gebruikelijk, een hele spannende wedstrijd. Inter Rijswijk nam een 0-2 voorsprong. Jongens A1 wist zich uitstekend te herstellen en kwam terug tot 2-2. De beslissende 5e set werd een prooi voor Inter Rijswijk: 10-15. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg, heeft Inter Rijswijk twee punten voorsprong op Jongens A1.

Ook Meisjes A1, Meisjes C1, Meisjes C2, Jongens A2 en Jongens B1 hebben nog kansen op het kampioenschap.

Wedstrijdverslag Dames 1: Wedstrijdverslag Pharmafilter US DS1 vs PDK Huizen DS1