Unified Volleybal wil jij meedoen ?

Wil jij meedoen met Unified Volleybal ?

Even voorstellen : Unified Volleybal is niet zo bekend. Daarom eerst maar uitleggen wat we er mee bedoelen. Is het nieuw ? nee hoor het wordt al gespeeld op Europees niveau en ook in de USA is het een bekende vorm van volleybal.

logo unified volleybalMaar wat dan ?: Het gaat om atleten en partners die in duo’s een setje zijn, met drie setjes heb je een team en kun je volwaardige wedstrijden spelen. De atleten hebben een geestelijke beperking, de partners kunnen ook beperkingen hebben maar worden niet als dusdanig herkent en hebben oog voor hun atleten.

Het doel van unified volleybal is dat we in een inclusieve maatschappij ook mensen met een beperking mee laten doen op een niveau waar het spel gespeeld kan worden. We staan er in Nederland voor om 2 divisies te beginnen, een recreatieve en en competitieve.  Eredivisie niveau ? dat als er geen andere divisies zijn maar zo noemen we het nog niet en de naam is niet het belangrijkste. Daar waar het G-volleybal  zonder partners vaak minder georganiseerd in het veld is, maakt het partnerschap dit wel mogelijk. Hiermee is meer spel mogelijk en staat meer plezier in het vooruitzicht.

In februari 2023 zijn 2 van onze G-volleyballers  Timo en Pim samen de trainer Stefan Beishuizen naar Servië Team Nederland Unified afgereisd om kennis te maken met unified volleybal . Onder toeziend oog van NEVOBO vertegenwoordiger Shane van der Horst ( verantwoordelijk voor G-volleybal bij NEVOBO) hebben ze trainingen beleefd, teams ontmoet en kansen en mogelijkheden ontdekt over de unified-vorm van het volleybal.

Nu zijn wij aan zet. We zoeken volleybal partners voor zowel de recreatieve en competitieve divisie,

ben jij die volleyballer die we zoeken ?

Je reactie graag aan :

Stefan Beishuizen en Peter Dikhoff

unified@primadonnakaashuizen.nl

Geplaatst in vereniging.