Spelers van PDK Huizen met Pre Jeugd Oranje naar Portugal

Volleybalvereniging Prima Donna Kaas Huizen is lekker bezig met haar jeugdopleiding. Naast successen met kampioenschappen en Nationale titels levert PDK Huizen nu ook jeugdspelers af voor de vertegenwoordigende teams van Oranje. Dinsdag 8 januari vertrekken Martijn van Rooijen (rugnummer 16) en Sjoerd Zegwaard (rugnummer 12) met Pre Jeugd Oranje naar het WEVZA 7-landen toernooi in Portugal. Op dit toernooi kwalificeert de winnaar zich voor het EK Jongens U17. De nummers 2 t/m 4 plaatsen zich voor het volgende kwalificatietoernooi. Een mooie uitdaging dus voor de Pre Jeugd Oranje ploeg. Martijn en Sjoerd lopen al even mee op Papendal en hebben daar al vele trainingsuren gemaakt en menige selectieprocedure overleefd. Volkomen terecht zitten ze dan ook dan in deze selectie.

Op 9 januari speelt Oranje tegen Spanje en op 10 januari tegen het gastland Portugal (te volgen via http:/www.fpvoleibol.pt/wevza-sub17/). In de andere poule zitten Duitsland, België, Frankrijk en Italië.
De kruisfinales staan gepland op 12 januari en de finale-ronde op 13 januari.

Wij zijn uiteraard ontzettend trots dat twee van onze boys tot de Oranje selectie behoren en wij wensen Martijn en Sjoerd natuurlijk heel veel succes!

Geplaatst in jeugd.