Prima Donna Kaas Huizen met 6 teams naar Halve Finale dag NOJK

Afgelopen zaterdag kwamen er 4 teams in actie tijdens de 1e ronde van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. Alle teams wisten zich te kwalificeren voor de halve finale dag. Meisjes B deed dat op zeer overtuigende wijze. Alle poulewedstrijden werden met 2- gewonnen!

Meisjes CMV-jeugd ging ook redelijk freewheelend naar de halve finaledag. Na twee keer winst werd in de derde poulewedstrijd gelijk gespeeld waardoor de meisjes als poule-winnaar naar de volgende ronde gingen.

Jongens C reisde af naar Sneek, verloor zijn eerste wedstrijd met 2-0 van latere poulewinnaar Sudosa Desto maar wist zich daarna goed te herstellen middels een overwinning op Sneek, een knap gelijk spel tegen Alterno en een overwinning op Set Up. Via een derde plaats in de poule werd kwalificatie voor de volgende ronde afgedwongen.

De grootste strijd om verder te komen had de Jongens CMV-ploeg. In Vianen eindigden de jongens op een 2e plaats achter het zeer goede team van Zaanstad. In de kruisfinale tegen Kalinko speelde PDK Huizen de wedstrijd van hun leven. De eerste set werd verrassend met 25-21 gewonnen door keihard werken. Of het volleybaltechnisch allemaal oké was, daar viel over te discussiëren (volgens de coach van Kalinko) maar de scheidsrechter vond het goed dus kennelijk zat de gunfactor aan de kant van Huizen. Kalinko gooide er in de 2e set een schepje bovenop en Huizen stond af en toe op omvallen. Toch wist de ploeg een 20-14 achterstand goed te maken en na een zinderend slot zelfs de set te winnen met 27-25. De buit was binnen, de halve finale plek was veroverd.

Jongens B en Jongens C waren vrijgeloot voor de 1e ronde. Hierdoor staan er zes ploegen op de halve finaledag. Deze wordt gespeeld op zaterdag 15 februari aanstaande.