PDK Huizen met 5 ploegen naar finaledag NOJK

Prima Donna Kaas Huizen heeft afgelopen zaterdag een uiterst succesvolle dag gehad op de halve finaledag van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Van de zes ploegen die in actie kwamen wisten er maar liefst vijf ploegen zich te plaatsen voor de finaledag op zaterdag 21 mei aanstaande: Jongens C, Jongens B, Jongens A, Jongens A+ en Meisjes A. Alleen Meisjes B haalde het niet maar kon, mede gezien de jeugdige samenstelling van die selectie, met opgeheven hoofd het kampioenschap verlaten.

Jongens C kwam in Wijk bij Duurstede in actie. De eerste wedstrijd bleek meteen een belangrijke te zijn. Die werd tegen Inter Rijswijk gelijk gespeeld maar het setverschil van één enkel puntje leverde aan het het eind van de poulefase wel de 2e plaats op waardoor de kwartfinale een stuk makkelijker werd. Onder leiding van de coaches André van Tol en Hans de Zwart bereikte Jongens C door een overwinning op Next Volley de weg naar de finaledag op 21 mei. Jongens B, onder leiding van coach Jesse Zegeling, begon in Barneveld stroef aan het toernooi met twee gelijke spelen, maar via overwinningen op Inter Rijswijk en Volley Tilburg werd toch de 1e plaats afgedwongen. Een mooi resultaat en de ploeg kijkt uit naar de finaledag. Coach Ronald de Joode zag zijn Jongens A ploeg in Assen alle poulewedstrijden winnen, alleen Sudosa-Desto bood nog enige tegenstand. Dat belooft nog wat voor de finaledag!

PDK Huizen was ook vertegenwoordigd bij de JA+ categorie, een éénmalig NOJK-toernooi voor 1e jaars senioren. Deze categorie zag twee NOJK’s door corona vervliegen dus de Nevobo had hier deze unieke oplossing voor bedacht. De coaches Michiel Koster en Dirk Zegwaard had een mooi gezelschap samengesteld en in Barneveld bleek dit een uiterst succesvolle samenstelling te zijn; alle poulewedstrijden werden namelijk gewonnen en hiermee kwalificeerde JA+ zich vrij makkelijk voor de finaledag. Meisjes A zorgde misschien wel voor de grootste stunt. In Sneek won de MA ploeg de eerste drie poule-wedstrijden, verloor het in de 4e wedstrijd nipt tegen Sudosa Desto en werd daardoor 2e in de poule. Tegenstander in de kruisfinales was de ongeslagen winnaar van de andere poule: vc Sneek. In het hol van de leeuw won Meisjes A de eerste set met 25-20 en verloor het de tweede set met 21-25. Een derde set moest dus de beslissing brengen. De coaches Patrick Hommen en Bob Dixon wisten nog één keer alles uit de ploeg te halen. PDK Meisjes A won de set met 15-11 en kreeg de zaal daarmee helemaal stil. De kwalificatie voor de finaledag was een feit.

Al met al een mooi resultaat voor Prima Donna Kaas Huizen. Nog nooit eerder stond het met vijf ploegen op een finaledag van het NOJK. Alle teams van harte gefeliciteerd. En complimenten voor de Meisjes B ploeg, onder leiding van de jeugdige coach Ilse Veerman, die zich niet wist te plaatsen maar wel heel veel ervaring hebben opgedaan en een fantastische dag hebben gehad.