Nieuwwwwwww: PDK Volleybal TV

Bij het Dynamo toernooi en tijdens het Klagenfurt toernooi hebben diverse ouders en familieleden al eens kennis gemaakt met het volgen van een volleybalwedstrijd op een live stream. Het idee om wedstrijden te gaan streamen van jeugdtoernooien zoals Holland Top, NOJK, NGJK, eventueel Heren 1 en/of Dames 1, andere wedstrijden, enz., werd na de nieuwjaarsreceptie ingediend bij de voorzitter. Nu nog geen halve maand later is er een speciale camera aangeschaft (kan direct streamen naar Youtube of Facebook) en worden er diverse tests uitgevoerd onder leiding van Jesse Zegeling.

Na enige technische problemen te hebben opgelost was de uitdaging om de toegankelijkheid op een zo vriendelijk mogelijke manier te realiseren. YouTube heeft kortgeleden de regels voor live streamen aangepast. Live streamen vanaf je mobiel (zoals wij tijdens toernooien willen doen in combinatie met de nieuwe camera), daar hebben we nu ineens 1000 abonnees voor nodig. Dan zal “het huidige grijze scherm” verdwijnen en kan de uitzending daadwerkelijk worden gevolgd. Er is wel een optie eventueel via de Facebook pagina van de club te gaan streamen maar dit werkt uiteindelijk minder makkelijk. Als je met PDK Volleybal TV begint, dan moet je het meteen goed doen.

Dinsdag 28 januari is er een actie gestart om 1000 abonnees te werven (abonneren gaat zonder kosten, je hoeft zelfs niet te kijken. Als je maar even “klikt”). 1000 abonnees, dit is ruim 2 keer het aantal van ons eigen ledenbestand van de volleybalvereniging. Maar met behulp van ouders, familieleden en vrienden moet dit toch te realiseren zijn? Laten we vooral voor de “mooie YouTube” optie gaan! Om 19:30 uur is de eerste app verstuurd met het verzoek je te abonneren (aan te melden). Voor 21:00 uur waren er al 200 aanmeldingen!!! De beloning van YouTube bij 100 abonnees is dat de URL van onze YouTube pagina veranderd is naar https://www.youtube.com/pdkhuizenDe eerste doelstelling voor een gebruiksvriendelijke toegankelijkheid is al bereikt!!!!

Velen hebben gelijk heel enthousiast gereageerd op de eerste app, zich meteen aangemeld en hebben aangegeven nog meer vrienden en familieleden in te schakelen. Dank jullie wel voor jullie medewerking en enthousiasme. Ook de jeugdspelers gaan hun vrienden en klasgenoten inschakelen om zo snel mogelijk de grens van de 1000 abonnees te halen zodat we met de mobiele streaming/uitzendingen kunnen beginnen.

Daar waar WiFi beschikbaar is, zal hiervan dankbaar gebruik worden gemaakt. Daar waar geen Wifi beschikbaar is, zal gebruik worden gemaakt van een databundel (we verbruiken ongeveer 2 euro per wedstrijd aan dataverkeer). In de toekomst zullen hiervoor sponsoren worden gezocht.

Deze sponsoren worden dan vermeld bij de URL/webpagina. Hoe precies, daar moet nog vorm aan worden gegeven. Als iemand een idee heeft, horen we dat graag. De prioriteit ligt nu op het operationeel krijgen en het verkrijgen van die 1000 abonnees.

Word abonnee!! (is eigenlijk een like want het leidt niet tot een verplichting) via:

https://www.youtube.com/pdkhuizen

Wordt vervolgd… en op naar de eerste uitzending!

Jesse Zegeling/Marco Barneveld

Geplaatst in vereniging.