Jongens B en Jongens C kwalificeren zich voor Finaledag NOJK !

Twee van de vier jeugdteams van Prima Donna Kaas Huizen hebben zich tijden de halve finaledag geplaatst voor de grote Finaledag van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen die op zaterdag 30 maart gehouden worden. Jongens B won in Rijswijk de eerste drie poulewedstrijden maar moest in de 4e wedstrijd zijn meerdere erkennen in Inter Rijswijk. Hierdoor werd Jongens B veroordeeld tot het spelen van een kruisfinale. Hierin was Taurus de tegenstander. Met een 25-14 en een spannende 29-27 won Jongens B met coach Jesse Zegeling met 2-0 deze wedstrijd en kwalificeerde de ploeg zich voor de finaledag.

Jongens C, met de coaches Robert Veerman/Hans de Zwart/ André van Tol, begon in Wijk bij Duurstede met twee makkelijke overwinningen. De 3e wedstrijd was een clash met Spaarnestad. PDK pakte de eerste set met 25-22 en Spaarnestad de tweede met 20-25. Het onderlinge verschil viel uit in het voordeel van Spaarnestad en daardoor werd ook Jongens C veroordeeld tot het spelen van een kruisfinale. In deze kruisfinale was Limes de tegenstander en dit leverde een hele spannende wedstrijd op. PDK won de eerste set met 25-22 en vergat de tweede set eveneens winnend af te sluiten. Limes won deze met 28-30. In de beslissende derde set sloeg Jongens C onverbiddelijk toe: 15-4. De finaledag werd daarmee behaald en hoort ook Jongens C tot de beste 8 ploegen van Nederland.

Ook Jongens A moest een kruisfinale spelen. Helaas was tegenstander Inter Rijswijk met 15-25 en 21-25 te sterk en houdt het NOJK hier voor Jongens A op. Meisjes A kwam in Borne in actie. Helaas kon de ploeg niet in de sterkste opstelling starten. Vier nederlagen leverde een laatste plaats in de poule op. Heel jammer maar ongetwijfeld hebben jullie een leuke dag gehad.

Prima Donna Kaas Huizen begon het NOJK met 6 teams. Uiteindelijk hebben er twee teams zich voor de finaledag geplaatst. Een heel mooi resultaat voor onze vereniging!

Geplaatst in jeugd.