Jongens C, kampioen van Nederland, CMV-jongens 2e !!

Prima Donna Kaas Huizen Jongens C1 is zaterdag kampioen geworden op de Nederlandse Gesloten Jeugdkampioenschappen. Als kampioen van de Regio West ging Jongens C in de immens grote sporthal de strijd aan met de kampioen van de Regio’s Noord (Sudosa Desto), Oost (Seesing Personal Orion) en Zuid (Next Volley Dordrecht. De poule wedstrijden werden allemaal netjes gewonnen met  2-0 waardoor Jongens C als eerste naar de finale ging. Tegenstander Seesing Personeel Orion was daarin de tegenstander en die wilde uiteraard de nederlaag in de poule rechtzetten. Jongens C begon de finale goed, pakte een voorsprong en gaf die niet meer uit handen (25-14). In de 2e set begon Orion uit een ander vaatje te tappen en liep Jongens C achter de feiten aan. Bij een achterstand van 24-21 ging bij Jongens C de turbo aan en na enkele goede service beurten en toch wel de hulp van de scheidsrechter (het was ondoenlijk om te zien of in een bepaalde hoek van het veld een bal  in of uit was) wist Jongens C de set te winnen met 27-25. Daarna ging het dak eraf want eindelijk was het Nederlands kampioenschap binnengehaald. Marijn, Steijn en Jesse stonden voor de 3e keer op rij in de finale en de voorgaande keren gingen verloren. De coaches André en Hans stonden als coaches voor de 4e keer in 5 jaar met een C-ploeg in de finale. De voorgaande 3 gingen verloren dus de blijdschap voor de spelers en coaches was erg groot dat deze negatieve reeks onderbroken werd. Na afloop van het toernooi deelden de trainer/coaches mede dat zij een punt zetten achter hun trainingsactiviteiten. André van Tol was 11 jaar bij de Jongens C actief, waarvan 8 jaar in combinatie met Hans de Zwart.

Op het veld ernaast speelde de Jongens CMV ploeg zijn finale. PDK Huizen was de enige jongensploeg, de andere ploegen waren allemaal meisjesteams. Na in de poule de drie wedstrijden redelijk makkelijk te hebben gewonnen, was PDK Huizen in de kruisfinale veel te sterk voor Dinto. In de finale mocht de CMV ploeg uitkomen tegen Dynamo Tubbergen. Het zou een hele spannende finale worden. Huizen won de eerste set, Tubbergen de 2e. Bijna alle wedstrijden waren inmiddels afgelopen dus er stond er stonden veel toeschouwers langs het veld. Huizen speelde heel netjes, bijna alles in 3x. De wedstrijd ging gelijk op maar aan het eind van de wedstrijd vloeiden de krachten weg en kon Huizen de ballen niet meer bij de tegenstander op de grond krijgen. Tubbergen wachtte rustig hun kansen af en maakte wel de puntjes waardoor Tubbergen met een 15-11 de titel binnenhaalde. De teleurstelling was groot bij de Huizer mannen maar ze kunnen terugkijken op een geweldig volleybaljaar, met tal van behaalde kampioenschappen. De coaches Marco Barneveld en Evelyn van Rooijen kunnen trots zijn op hun team. Volgend jaar gaan ze een nieuwe poging wagen, maar dan bij de C-tjes.